2018. szeptember 21.

Dunaújváros, Lorántffy Iskola

Miért a zártkapu?

2018. szeptember 19.
Többen kérdezték, hogyan is lehet bejutni a szeptember 21-ei Centrumban a család rendezvényre? Nos, a legegyértelműbb válasz: kilencedikesnek kell lenni a Centrum kötelékeiben. Vagy szülőnek. Esetleg tesónak. Szóval, most az új családunkat ünnepeljük, a kilencedikesek nagy családját.

Ha osztunk és szorzunk, ki is jön a végeredmény: sokan leszünk. Így most tényleg azoknak, azokért és azokról szól ez a rendezvény, akikről egyébként tényleg. Hiszünk abban, hogy a szülő-diák-iskola háromszög összetartozik, így együtt van dolga, dolgunk. A három résztvevő közül kettőnek feltett szándéka, hogy a harmadik felet felnevelje, megnevelje, felfedezze, motiválja, irányítsa és egyben hagyja szabadon, hogy megtanítsa, ha kell megkövetelje, megdicsérje, együtt nevessen vele, sírhasson a vállán, legyen szemtanúja az első önálló próbálkozásoknak… Hogy ezek nagy szavak? Mondjuk. Hogy ezek azért nagy dolgok? Szerintünk a legnagyobbak. Hogy azért ez baromi nehéz? A legnehezebb.

De nincs más választásunk, nincs más lehetőségünk. Elől kell mennünk.

Mi most megtesszük az első lépést. Tessenek velünk tartani.

És akkor arra a kérdésre, hogy miért zártkapu? Valóban karszalaggal, belépővel lehet bejutni a rendezvényre. Mert most a mi legújabb családtagunk megérkezett. Most egy kicsit rá kell figyelnünk jobban.

És még valami. Ha létezik egyáltalán olyan, aki picurkát is elhúzná a szája szélét, mondjuk bármiért is… tessenek inkább drukkolni nekik. Nekünk.