2018. szeptember 21.

Dunaújváros, Lorántffy Iskola

Cserna Gábor szerint ilyen volt

2018. szeptember 26.
Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere volt a Centrumban a család program fővédnöke. A városvezető délelőtt fogadta a diákokat a Városháza téren. A nap végén pedig ezeket a gondolatokat fogalmazta meg Facebook oldalán:

"Örömmel vártam a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum diákjait és családtagjait pénteken a Városháza téren, mert a Centrum minden eddiginél nagyobb fába vágta a fejszéjét. A Centrum egy sikeres pályázatnak köszönhetően 550 millió forintot fordíthat a szakképzés fejlesztésére.
A kormány által meghirdetett „Családok Évében” olyan programot talált ki és valósít meg, amelynek már az elnevezése is szellemes: „Centrumban a család”. Azonnal megszólították az intézményekbe érkező kilencedikeseket a szüleikkel egyetemben. A cél nem más, mint a diákok, tanárok és szülők szoros együttműködése azért, hogy a most még „gólya” kilencedikesek felelősen gondolkodó, az önálló életre szinte már kész felnőttként hagyják el középiskolájukat.
Ha jól érzik magukat a fiatalok az intézmény falain belül, tisztelettel fordulnak pedagógusaik felé, sőt, a szülők is tudnak arról, (mert ez nem ciki!), mi történik velük az iskolában, óriásit léptünk előre. Hiszen a cél nem más, mint sikeres diákból sikeres, önálló életvitelre alkalmas felnőttet nevelni. Mindemellett gratulálok a Rudas 9.d osztályának, akik nagy versenyben, de győztek, s 1 millió forintot nyertek osztálykirándulásra."