2018. szeptember 21.

Dunaújváros, Lorántffy Iskola

Ígérjük: nagyon hangosak leszünk

2018. szeptember 19.
Talán nem is lenne csacskaság kisebb fogadásokat kötni, hogy a DSZC irodáiban az elmúlt hetekben hányszor hangzott el a Centrumban a család szlogen? Nos, aki arra fogadna, hogy nagyon sokszor, az nyert. Csapó Gábor főigazgató úr egy országosan is egyedülálló programba vágott bele.

Nem tudunk arról, hogy Magyarországon rendeztek-e már hasonló programot középiskolásoknak, sőt, egyenesen kilencedikeseknek. Szeptember 21-én kiderül, hogy jól gondolkodtunk-e?

Csapó Gábor főigazgató Csapó Gábor főigazgató A rendezvény részleteiről Csapó Gábor főigazgató beszélt: szeptember 21-én mintegy 800 gólyánknak és közel 1000 családtagjának rendezzük meg a tanév nyitóbuliját. A gólyák avatása délelőtt már az iskolában elkezdődik. Majd minden osztályunk a város főterére vonul, ahol polgármester úr köszönti a diákokat. Ezt követően közös zenés felvonulás indul a Városháza térről a Lorántffy iskoláig a Dózsa György úton. Már most elnézést kérünk a városlakóktól, ígérjük, nagyon hangosak leszünk. 12 órától benépesül a Lorántffy sportpálya, ahol megnyitjuk a „CentrumLand” –et. Kilencedikeseink versenyezni fognak a nap folyamán, minden teljesített feladatért pontokat fogunk osztani nekik. Sőt, az a diák, aki bevarázsolja a szüleit, a tesókat, az plusz pontot fog kapni. Egy elektronizált világban hogyan is lehetne a pontversenyt nyomon követni, mint egy erre a rendezvényre létrehozott honlapon. Most kimondottan azt kérjük a diákoktól, hogy hozzák magukkal a mobiljukat, hogy az ingyenes wifivel beszórt pályánkon nyomon tudják követni a pontjaikat. A centrumbanacsalad.hu honlapot kimondottan ehhez a rendezvényhez fejlesztettük. És hogy mennyire nem a levegőbe beszélünk, a pontok hatalmas fődíjat érhetnek: az első helyezett osztályt egy 1 millió forint értékű kirándulással jutalmazzuk. A második félmillió, a harmadik 250 ezer forintot kap. Abban bízunk, hogy ezekkel a díjakkal is hozzá tudunk ahhoz járulni, hogy a nálunk tanuló diákok szép élményeket szerezzenek diákéveikben, mert ezekből a támogatásokból már igazán szép osztálykirándulásokat lehet szervezni. A buli nagyszínpadán nem akármilyen fellépőket üdvözölhetünk: a diákok kérésére Raul, majd a Children of Distance zenekarok koronázzák meg a rendezvényt.